رفتن تو بازار کار بدون داشتن رزومه کارآمد مثل این میمونه که بدون داشتن اسلحه مناسب بزنی به دل دشمن! رزومه تو حرفهای طراحی کن.
بعد از اینکه با انواع سمتهای شغلی در جهان تولید و مدیریت محتوا آشنا شدیم، وقتش رسیده که بریم سراغ فوت و فن آماده کردن رزومه برای ورود به این جهان شگفتانگیز.
اگر شما جز کسانی هستید که میتونید تولید محتوا بکنید یا میخواید یه روزی به جایگاه مدیر ارشد محتوا برسید، با خوندن نکتههای زیر رزومهخودتون رو آماده کنید.
من توصیههای خودم رو به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم میکنم.
توصیههای عمومی برای ایجاد رزومه
قالب و حجم رزومه. قالب رزومه را بر اساس فضای کسب و کار یا شرکتی که میخواهید آنجا کار کنید، انتخاب یا طراحی کنید. لزومی ندارد همه آدمها از یک قالب استاندارد برای ارسال رزومه استفاده کنند. حجم رزومه هم تابعی از میزان سوابق و مهارتهای شماست با این حال متخصصین، رزومه یک صفحهای رو پیشنهاد میدن. یک قاعده کلی هم هست که میگه اگر سوابقتون کمتر از سه سال هست، رزومه یک صفحهای برای شما کافیه.
معماری رزومه. بخش درباره خودتون، علائقتون و لینکهای سایت و سوشال مدیای شما، بخش مهارتها و ابزارهایی که میتونید باهاشون کار کنید، سوابق شغلی و تحصیلی و نمونه کارها بلوکهای اصلی سازنده رزومهشما هستن. تو بخش درباره خودتون نیازی به ذکر آدرس دقیق محل سکونت نیست و نوشتن شهر کافیه، البته ذکر شماره موبایلتون فراموش نشه! در بخش مهارتها و ابزارها باید میزان تسلط خودتون رو با استفاده از شکل یا اعداد نشون بدید. در بخش سوابق شغلی و تحصیلی حتما سال پایان هر شغل و پایان هر مقطع تحصیلی رو ذکر کنید. اگر لینکی به سایت شرکت قبلی هم بذارید بد نیست. در نهایت بخش خیلی مهم نمونه کارها رو از یاد نبرید، شما اونجا باید بهترین کارهای قبلی خودتون رو به رخ کارفرما بکشید! یه چیزی هم که یادم رفت همون اول بگم درباره عکس خودتون بود. رزومه بدون عکس مثل عالم بیعمل و زنبور بی عسل و ایناست، پس حتما یه عکس جذاب از خودتون اونجا بذارید.
تاثیر آمار و ارقام. همیشه بیان موفقیت به شکل عددی بیشتر از شکل حرفی تاثیر داره. مثلا تو یه روزمه نوشته شده که «۱۰ پروژه هوش مصنوعی را با موفقیت انجام دادهام» ولی یه نفر دیگه نوشته «کار کردن بر روی پروژههای هوش مصنوعی از تخصصهای من است». خب اینجا دپارتمانهای نیروی انسانی بیشتر نفر اول را برای مصاحبه دعوت میکنند.
پرهیز از کلیشههای غلط. در هر کاری یه سری کلیشه وجود داره که به صورت اشتباه رایج بین همه تکرار میشه. مثلا بعضیها انتهای رزومهای که طراحی کردن مینویسن «مدارک من کامل است» یا «میتوانم اسناد لازم را ارائه بدهم»، خب اینا کلیشه است و گفتنش به جز اینکه به حس بیاعتمادی بین شما و کارفرما دامن بزنه هیچ فایدهای نداره. اینکه شما در ورد و اکسل متخصص هستید هم دیگه نیازی به گفتن نداره و میشه همشو زیر عنوان ICDL در بخش مهارتها جمع کرد. استفاده از فونتهای غولپیکر و عجیبغریب با هدف به چشم اومدن رزومه و عدم گذاشتن لینک به سایت و صفحههای اجتماعی هم چند تا دیگه از کلیشههای غلط در رزومهنویسی هستند.
جذابیت. باید تلاش کنید رزومه شما برای کارفرما یا کارشناس نیروی انسانی جذاب و چشمنواز باشه و این جذابیت با فونت عجیب، استفاده بیش از حد از رنگ یا مثلا عکس خانوادگی به دست نمیاد. جذابیت به سبک طراحی رزومه شما بستگی داره. مثلا طراحی مینیمال خیلی مختصر و مفید هست، برعکس طراحی مکسیمال عناصر خیلی بیشتری داخل خودش داره و الخ. البته در کنار طراحی، نگارش صحیح و فارسی غیرسخت! هم قطعا به جذابیت بیشتر رزومه شما کمک میکنه.
توصیههای تخصصی برای طراحی رزومه
واژههای کلیدی. واژههای کلیدی در واقع همون مهارتها و ابزارهای اصلی هستند که شما برای انجام کارتون از اونها استفاده میکنید. مثلا در جهان محتوا عبارتهایی مثل «تولید محتوا»، «تدوین استراتژی محتوا»، «بازنگری محتوا»، «بازاریابی محتوا»، «سوشال مدیا» و … کلیدی هستند. یعنی کارفرماها انتظار دارن این عبارات بیشتر در رزومه شما دیده بشه تا رزومه یه نفر که مثلا برای شغل حسابداری درخواست فرستاده. تاکید بیشتر بر روی چنین عبارتهایی در رزومه باعث میشود تا نرمافزارهای فیلترکننده، رزومه شما را راحتتر پیدا کنند. بهتر است این عبارات را در قالب جملات معنیدار بنویسد. مثلا میتوانید در رزومه بنویسد «تدوین استراتژی محتوا همراستا با اهداف دپارتمان بازاریابی محتوا برای استارتآپهای دانشبنیان» و نکته آخر اینکه بهترین منبع برای پیدا کردن واژههای کلیدی، متن خود آگهیهای استخدامی هست.
نقاط قوت در بخش مهارتها و ابزارها. یه سری از مهارتها و ابزارهایی که بلدید باهاشون کار کنید برای استخدام در یک فرصت شغلی محتوا محور تاثیرگذار نیستند و برعکس یه سری دیگه از مهارتها و ابزارها نقش تعیین کنندهای دارند. خب تصمیم منطقی اینه که فضای محدود بخش مهارتها و ابزارها رو به موارد مهمتر اختصاص بدین. مثلا تسلط بر مجموعه نرمافزارهای ادوبی، تسلط به زبانهای برنامهنویسی HTML/CSS، آشنایی با سایتهای مدیریت سوشال مدیا و تسلط بر سیستم وردپرس از جمله مهارتهای اصلی هستن که باید روی اونا مانور بدید.
طراحی متناسب با نیاز. سعی کنید رزومه رو متناسب با نیاز کارفرما که در آگهی گفته شده طراحی کنید. مثلا اگر کارفرمای شما دنبال کارشناس تولید محتوای متنی میگرده، شما هم بیشتر روی مهارتهایی مثل «نگارش و ویرایش زبان فارسی»، «ترجمه و نگارش زبان انگلیسی» تاکید کنید. اگه شرکت مورد نظر دنبال استخدام استراتژیست محتواست شما هم باید در بخش نمونه کارها به استراتژیهایی اشاره کنید که برای شرکتهای دیگه طراحی کردید و سوابق تولید محتواتون به دردشون نمیخوره. اگر هم مدیر محتوا میخوان، خوبه که شما هم روی مهارتها و سوابق مدیریتیتون تاکید کنید و بیشتر درباره اونا توضیح بدید.
بازبینی نهایی رزومه. بعد از اینکه همه مراحل بالا در طراحی رزومه را رعایت کردید، از یه دوست یا همکار که خودش محتواکار هست یا به حوزه محتوا علاقه داره بخواید که رزومه شما رو بخونه و بررسی کنه. این طوری اگر اشکالی به چشم خودتون نیاد، دوستتون پیداش میکنه و بهتون میگه. البته شما هم در عوض قول میدید که بعدا رزومه دوستتون را بررسی کنید.
جمعبندی
پس نکات لازم برای طراحی یک رزومه شیک و کاربردی را به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم کردیم. توصیههای عمومی بیشتر درباره فرمت ظاهری رزومه و توجه به معیارهایی مثل اندازه، حجم، جذابیت و … بود. در حالیکه توصیههای تخصصی بیشتر به محتوای رزومه مربوط میشه و به مواردی مثل نیاز محور بودن رزومه و تأکید بر روی مهارتهای مناسب اشاره داره.
اگر از سایتهای رزومهساز هم استفاده میکنید (شخصا توصیه نمیکنم چون رزومه نهایی شما با رزومه هزار نفر دیگه یک شکل میشه) باز هم رعایت این نکات برای رسیدن به شغل مورد نظر ضروری هست.
از پست بعدی کمکم وارد مباحث تخصصی تولید محتوا میشیم و من مسیر تولید یک عدد محتوا از ایده تا انتشار رو برای شما خواهم گفت!