محتوا چیزی نیست جز تولید چند واحد اطلاعات معنیدار که در کنار همدیگر قرار گرفته و به تعالی روح و جسم کاربر کمک میکند.
محتوا چیز جدیدی نیست. خدا اولین تولید کننده محتواست! تازه اولین مصرف کننده محتوا رو هم خدا خودش درست کرده. بعد از خدا آدم و بچههاش هم برای ما محتوا ساختند و این قضیه همینطور ادامه پیدا کرد.
شاهان و سلطانهای زورگو هم به زور سر نیزه و کیسه زر از یه سری نویسنده بینوا میخواستن که براشون محتوا تولید بکنن. اسم این محتوای تولیدی رو گذاشتن تاریخ و اون بیچارهها هم شدن اولین تاریخ نویسها.
دوره رنسانس که اومد بار اصلی تولیدمحتوا روی دوش نقاشها، مجسمهساز و معمارها قرار گرفت. این دوستان سعی کردن تا اونجایی که میتونن محتوای غنی و خوشگل هنری تولید کنن و در اختیار بشر قرار بدن. حالا بماند که یه سری اهدافی هم برای خودشون داشتند.
اینترنت که اختراع شد، یه نوع جدیدی از تولیدمحتوا هم باهاش معرفی شد که ماهیت فیزیکی نداشت و محصولاتش قابل لمس نبود. تولیدمحتوای دیجیتال که الان میگن همون بود که از اون موقع شروع شد.
تا امروز انواع آدمها، شکلهای مختلفی از محتوا مثل متنی، صوتی، ویدیویی، تصویری و … تولید کردن. این محتوا ها قبلا بیشتر از طریق کتابخونهها قابل جستجو و دستیابی بودن و امروز گوگل بیشتر این وظیفه رو انجام میده.
پس همون طوری که میبینید محتوا از همون روز ازل در زندگی ما بوده و هست و خواهد بود. حالا شکل و قیافه و ماهیتش هر چند سال عوض میشه اما اصلش بدون تغییر باقی مونده.
تولید محتوا به چه دردی میخوره؟
حالا اگه شما تصمیم گرفتید به جریان تاریخی تولیدمحتوا متصل بشید و بخشی از اون باشید، پس باید بدونید که تولیدمحتوا به چه دردی میخوره؟
تولید محتوا میتونه راهی باشه برای اینکه تجربیات شخصی را با دیگران به اشتراک بذارید. از چیزهایی بنویسید که یاد گرفتید یا درباره اتفاقاتی صحبت کنید که در دوران کودکی بر شما گذشته.
تولیدمحتوا میتونه راه جدیدی باشه برای تعامل با دیگران. تعامل یعنی اینکه شما با آدمهای جدیدی آشنا بشید و همکاریهای جدیدی رو شروع کنید. این دیگران گاهی اوقات دوست میشن و گاهی مشتری جدیدی برای محصول شرکتتان.
تولید محتوا میتونه یه ابزار باشه که قراره برای رسیدن به یک هدف خاص مورد استفاده قرار بگیره. مثلا شما میخواید برای شیرینیهای خونگی مادرتون مشتری پیدا کنید، خب یه پیج اینستاگرام درست میکنید و اونجا درباره نون خامهایها و یا باقلواهایی تولیدمحتوا میکنید که مامان با مهارت درست میکنه. بعد از چند روز آدمها به دایرکت شما حمله میکنند و شروع می کنند به فرستادن درخواستهای خوشمزه.
پس تولیدمحتوا یک جور رسالت تاریخی-اجتماعی است، یه روش برای اشتراک تجربهها، ایجاد تعامل با آدمهای جدید و رسیدن به اهداف خاص هم هست.
به خاطر همه این دلیلها آدمهای خوبی پیدا میشن که بهشون میگیم کارشناس تولید محتوا. تولید محتوا شغل و عشق این آدمهاست.
حالا کیا میتونن تولید محتوا بکنن؟ جواب این پرسش رو در پست بعدی که روی سایت و اینستاگرام منتشر میشه بخونید.