گام نهایی در مسیر تولید یک عدد محتوا انتشار است که شامل انتخاب پلتفرم، زمانبندی، تعیین واژههای کلیدی، ترغیب کاربر و ملاحظات سئو میشود.
خب اگه یادتون باشه ایده من برای تولید محتوا «پیراناهای آدمخوار» بود. من چند وقت پیش داشتم یه فیلم درباره اینا میدیم و بعدشم گفتم بعد نیست یه متنی هم در موردشون بنویسم.
البته از روشهای دیگهای مثل طوفان فکری، بررسی سایر سایتها و … هم میشه به ایده خوب رسید.
بعد از اینکه طرح کلی متنی که میخوام بنویسم را آماده کردم، متوجه شدم که چه چیزی رو کجای متن و با چه روشی باید بنویسم، در مرحله بعد منابع معتبر برای تولید محتوا در مورد ماهیها رو پیدا کردم و اونا رو وارد فید ریدر خودم کردم.
حالا که متن را نوشتم و ویرایش هم کردم وقتش رسیده که برای انتشار آماده بشم.
تعیین پلتفرمها و برنامهریزی انتشار محتوا
یکی از کارهایی که همه مدیران و بعضی از کارشناسان تولید محتوا انجام میدهند شناسایی پلتفرمهای انتشار و توزیع محتوا است.
سایت یا بلاگ یک شرکت معمولا اولین محلی است که محتوای مورد نظر در آن منتشر میشود.
بعد از سایت، سوشال مدیا ، انجمنهای اینترنتی و خبرنامههای ایمیلی پلتفرمهای دیگری هستند که محتوا را در آنها منتشر میکنیم.
یکی دیگر از عوامل مهم برای انتشار محتوا، زمان است. مثلا خوانندگان سایت شرکت ما صبحها آنلاین هستند در حالیکه فالوورهای اینستاگرام ما عصرها فعالیت بیشتری دارند، ما باید بر اساس همین ساعتها محتوا را منتشر کنیم.
انتخاب واژههای کلیدی برای هر نوع محتوای تولیدی که در سیستم وردپرس بهش میگن «تگ» هم برامون اهمیت داره. قبل از انتخاب تگ با جستجو در گوگل بررسی کنید که اون عبارت یا کلمه چندبار جستجو شده و آیا کلمات و عبارات مرتبطی هم وجود داره یا خیر.
البته ناگفته نماند که «گوگل ترند» هم ابزار خوبی برای شناسایی واژههای کلیدی مرتبط به کسب و کار و یا موضوع محتوای تولیدی شماست.
قبل از انتشار محتوا باید به لینک دائمیاش (Permalink) هم توجه کنید. بر اساس ساختاری که انتخاب کردید لینک را ویرایش کنید و بعد دکمه انتشار را بزنید.
اما مهمترین چیزی که از قبل انتشار باید بهش توجه کنید ترغیب کاربر هست. یعنی شما در انتهای محتوای تولید شده از خواننده بخواید که یه لینک جدید را باز کنه، یه کتاب دانلود کنه، مشترک خبرنامه شما بشه یا در یک نظرسنجی شرکت کنه.
البته نباید خواننده را مجبور کنید بلکه باید از عبارتها و تصاویر جذابی استفاده کنید تا خواننده ترغیب بشه که خواسته شما رو انجام بده.
ملاحظات سئو قبل از انتشار محتوا
بعد از اینکه متن نهایی آماده شد و البته هنوز منتشر نشده، سعی میکنیم مواردی که برای سئو داخلی (On-site Seo) مهم است را روی نوشته اعمال کنیم.
این روزا ۹۵ درصد سایتها از پلاگین یوآست (Yoast) برای سئو داخلی استفاده میکنند. این پلاگین به شما نشون میده که کلمه کلیدی در محتوای متنی چند بار باید تکرار بشه. به علاوه بهتون تذکر میده که مواردی مثل لینکهای داخلی و خارجی، استفاده از کلیدواژه در عناوین فرعی متن، نوشتن توضیح برای گوگل و … را فراموش نکنید.
در کنار یوآست بعضی از کارشناسان سئو معتقدند که فاصلهگذاری و نحوه رعایت قواعد نگارش متن هم بر روی جایگاه محتوا در گوگل اثر میذاره.
همچنین استفاده از عناصر چندرسانهای مثل تصویر، ویدیو، اسکرین شات و … هم باید تابع ملاحظات سئو باشه.
مثلا ما به اندازه و حجم تصویر، نام تصویر، نام جایگزین تصویر (ALT) و … توجه میکنیم.
خب بعد از اینکه همه این نکات رو در نظر گرفتیم میتونیم محتوای مورد نظر رو در سایت و سوشال مدیا منتشر کنیم.
مطلبی که من با عنوان «بررسی تاثیر پفک پنیری بر روی لوزالمعده پیرانای آدمخوار!!!» نوشتم احتمالا تا یک هفته آینده میره روی گوگل و اگر کسی درباره پیرانای آدمخوار جستجو کنه، این مطلب را خواهد دید.
در پست بعدی ابزارهای مختلفی را برای تولید محتوای متنی و صوتی خدمت شما معرفی میکنم.