تولید انواع محتوا نیاز به آدمهای مختلفی داره که در کنار مهارت و تخصص باید انگیزه، حوصله و قدرت تخیل خوبی هم داشته باشن.
پست قبلی رو اختصاص دادم به این پرسش که اصلا تولید محتوا چیست؟ حالا که فهمیدیم محتوا چیه، بیایید ببینیم که آیا همه میتونن این کار انجام بدن یا نه؟
یکی از مهمترین ویژگیهایی که برای تولید محتوا باید داشته باشین ایده پردازی هست. ایده پردازی یعنی همون تخیل. یعنی ذهنت باز و رها باشه و به جاهایی بره که خیلی از آدما به فکرشون نمیرسه.
تخیل با خوندن رمان و داستان، دیدن فیلم و این طور کارها تقویت میشه. یه تکنیکی هم هست به اسم طوفان فکری که شما هر چیزی که درباره یه موضوع به ذهنتون میاد رو مینویسید و به قدرت تخیل کمک میکنید.
بعد از تخیل نوبت حوصله است. صبر و حوصله در کار تولید هر جور محتوایی مهم هست به این دلیل که از لحظه ایده پردازی تا تولید نهایی محتوا زمان زیادی سپری میشه و اگر حوصله نداشته باشید پروژههاتون ناتمام باقی میمونه.
علاوه بر این پرش ناگهانی با شغل تولید محتوا شدنی نیست و شما مجبورید مراحل پیشرفت در این شغل رو پلهپله طی کنید. به عبارت دیگه خبری از موفقیت و ثروت یک شبه نیست و ساخته شدن برند شخصی و حرفهای چند سال طول خواهد کشید.
آدم مناسب برای تولید هر نوع محتوا
محتوا رو میشه به چهار دسته اصلی تقسیم کرد: متنی ، صوتی ، تصویری و ویدیویی. اگر کسی پیدا بشه که بتونه همه اینها رو برای موضوعات مختلف تولید کنه خیلی خوبه ولی این اتفاق استثناست.
بنابراین اگر واقع بین باشیم، متوجه میشیم که توی تولید یک یا نهایت دو نوع محتوا تخصص داریم.
مثلا من خودم فعلا تخصص بیشتری در تولید محتوا متنی و صوتی دارم. یه نفر دیگه هست که موشن گرافیکهای خوبی درست میکنه و یه کی دیگه اینفوگرافیکهای خوبی طراحی میکنه که باعث میشه این آدمها رو برای تولید محتوا ویدیویی و تصویری در نظر بگیریم.
بعد از اینکه به درجه مهارت و تخصص و البته علاقه خودمون برای تولید محتوا پی بردیم اون وقت میشه یه سری ویژگیهای تخصصی رو برای هر آدمی فهرست کرد.
برای تولید محتوا متنی از شما انتظار دارن که نگارش و ویرایش فارسی و ترجمه انگلیسی رو کاملا بلد باشید. حالا آشنایی با سیستم وردپرس و سئو متن و چیزایی مثل اینها هم هستن که به عنوان مزیت جانبی باید در نظر گرفته بشن.
اما محتوا صوتی به معنی تولید محصولات آموزشی و کاربرپسندی هست که بیشتر با گوش کاربران/مشتریها سر و کار داره. پادکست به عنوان یک محتوا صوتی این روزها بسیار محبوب شده و هر کی میخواد سایت بزنه یه پادکست هم بیرون میده!
به عنوان تولید کننده محتوای صوتی باید گوش موسیقیایی خوبی داشته باشین، با زیر و بم صدا آشنایی داشته باشید و حداقل یک نرمافزار ادیت صدا رو بلد باشید. حالا اگه مهارت بازاریابی دارید و به بیشتر شنیده شدن پادکست شرکت تون کمک میکنید، این برای شما یه ارزش افزوده است.
برای محتوای ویدیویی که اتفاقا برای سال ۲۰۲۰ خیلی روش حساب شده، باید با تکنیکهای فیلمبرداری سنتی و دیجیتال آشنا باشید و حداقل یک نرمافزار ادیت و مونتاژ ویدیو رو بلد باشید. حالا اگه مدیریت کانال یوتیوب شرکت را هم شما انجام بدین، دارید یه خدمت افزوده بهشون ارائه میدین.
در نهایت تولید محتوای تصویری که اتفاقا خیلی هم مهم هست از آدمهایی بر میاد که درک خوبی از طراحی و پرسپکتیو، همجواری رنگها، انواع افکتها و … داشته باشن و بتونن با یه نرمافزار تولید و ویرایش عکس کار بکنن. اگر متن پوسترها رو هم خودتون بنویسید، این میشه یه مزیت جانبی برای شما.
پس برای تولید هر جور محتوا نیاز هست که متخصص همون محتوا باشید. ولی متأسفانه توی ایران بعضیها شرکتها دنبال آدمی هستند که در تولید همه مدلهای محتوا تخصص داشته باشه و البته دستمزد یک نفر رو هم دریافت کنه!
به هر حال صرفنظر از عملکرد برخی شرکتهای ایرانی در پست بعدی براتون از سمتهای شغلی در حوزه تولید و مدیریت محتوا میگم.